Massiv medaljejagt ved Esbjerg Cup

Skanderborg Taekwondo Klubs kamp- og teknikhold levede mere end op til forventningerne ved årets Esbjerg Cup. Det blev til ikke færre end 15 medaljer til Moo Sa og dertil også pokalen for næstbedste teknikhold og for bedste teknikker team. I alt blev det til 8 guldmedaljer, 3 sølv  og 4 bronze medaljer til de succesfulde teams.

På tekniksiden tog Johan Fredmar guldet i freestyle indivduelt for sortbælter samt guldet i par med hans landsholdsmakker Silje Liborius. Klubbens Europamestre team damer bestående af Laura Nancke, Annesofie Fredberg og Silje Liborius slog til igen og vandt guldet i klassen og tog samtidig pokalen for stævnet bedste teknik for teams. I rødbæltegruppen for team blev det ligeledes til guld, da Mille Bille, Naja Nancke og Freja Hansen slog al modstand af bane med deres præstation. Sidste teknikguld blev vundet af Anna Hansen i rødbæltegruppen for seniorer.

Kampholdet havde haft en rigtig fin forberedelse til Esbjerg Cup, og det viste sig tydeligt på resultaterne. Simon Lyngbak leverede dagens bedste indsats efter en klar semifinalesejr, hvor han scorede hele 13-1 og vandt semifinalen 2-0 på vejen til finalen. I finalen blev det til endnu en flot sejr og guld efter en 2-0 sejr. Lukas Lassen vandt hans finale med 2-0 og tog guldet efter en dominerende indsats. Sidste kampguld gik til Emma Frølunde, som i finalen måtte ud i tre runder, som hun vandt klart med samlet 6-1 i scoringer og 2-1 i vundne runder.

Sølvmedaljen gik på tekniksiden til Annesofie Fredberg i sortbælteklassen, mens sølv i kampklasserne gik til Philip Lykholt i 80 kg klassen efter en hård finale med en færøsk modstander. Kampsølv blev det også til for Julius Rosendahl, som måtte opgive finalen i tredje runde med en skade.

Bronzemedaljer til Esbjerg Cup gik på tekniksiden til Naja Nancke i rødbælte juniorklassen, Anna Maria Nielsen i grøn/blåbælte klassen for piger. Valdemar Hansen vandt bronze i den tilsvarende klasse for drenge. Alle klubbens øvrige udøvere sluttede i finalerunderne med uden medaljer.

Klubbens er selvsagt stolt over de flotte resultater i både teknik og kamp. Næste opgave for klubbens udøvere bliver I hhv. Sofia, Bulgarien til en internationale ranglistestævne i teknik og senere Spanish Open i Alicante.