6 x guld til Moo Sa i Esbjerg

TAEKWONDO – Ved indgangen til marts måned havde Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub sendt ikke færre end 24 deltagere til kombineret kamp og teknikstævne i EFI hallerne i Esbjerg. Og de lokale profiler og nye talenter leverende rigtigt flotte resultater og kunne rejse retur til Skanderborg med ikke færre end 17 medaljer hvoraf 6 var af højeste karat. Og der var et par familier fra Moo Sa som var ekstra i hopla ved stævnet i Esbjerg.

Kampholdet fik revanche fra seneste DTaF stævne i Fredericia, hvor lidt for mange kampe blev tabt. Således kunne kampholdets 9 kæmpere notere 14 vundne kamp og kun 7 nederlag under stævnet i Esbjerg. Det gav to guld, to sølv og tre bronzemedaljer til kampholdet.
De lovende talenter Rasmus og Martin Gellert gik foran på dagen og tog guld i deres respektive klasser. Første banede lillebror Martin Gellert -40kg hele vejen til finalen efter sejre på scoren hhv. 8-5 og 10-3. I den spændende finale tog han guldet med 12-9. Lige efter gjorde storebror Rasmus Gellert -63kg præstationen efter. Han vandt de indledende kampe klart 11-2 og 16-4 hvorefter modstanden blev lidt hårdere i finalen, hvor klubkammeraten Jonas Larsen ventede. Jonas Larsen, som vandt guld i klassen ved senenste stævne i Fredericia havde ligeledes vundet kan to indledende kampe klart, så finalen blev en taktisk og spændende affære, hvor Rasmus Gellert tog det sidste stik og vandt 6-3. Christian Roed hentede efter en flot præstation og tre kampe også sølv i -40 kg klassen. Han tabte en tæt finale med 3-5. Kampholdet tog endvidere tre bronzemedaljer.
Bronzemedaljerne i kamp gik til Andreas Sørensen –35kg efter 3 flotte kampe, Marius Hammelsvang -45kg og Simon Lyngbak -55kg junior herrer begge efter semifinalenederlag. I kamp deltog endvidere Lukas Larsen –30kg to kampe, Philip Lykholt -40kg en kamp.

På tekniksiden var det end anden taekwondo familie fra Moo Sa som gik foran– igen kunne man fristes til at sige. Mike Therkelsen leverede endnu en guldmedalje i rødbælteklassen drenge og tog senere guld i mixpar sammen med hans partner fra DTaFs udviklingshold. Senere på stævnet hentede Mikes mor Helena Therkelsen endnu en guldmedalje i teknik, da hun vandt den tilsvarende gruppe for kvinder 30+.
Dagens sidste guldmedalje i teknik gik til drengesynkronholdet bestående af Anders Leth, Magnius Nøhr og Jonas Rud, da de uden stor modstand igen vandt klassen, som ved DM i 2014.
Klubbens tekniktræner Thomas Purup tog sig af en sølvmedalje i freestyle sammen med Amalie Benfeldt og den sidste sølvmedalje gik til Anders Leth i blåbæltegruppen for drenge efter en flot præstation i en stærk besat gruppe. Teknikholdet hentede endvidere 4 bronzemedaljer og kunne glæde sig over at alle deltager ved stævnet sluttede i finalerne.
Bronzemedaljerne i teknik gik til Silja Kjølbo i piger begyndere, Sanne Jensen og Thomas Purup i mixpar for sortbælter samt Sanne Jensen og Louise Lundhøj i individuelle grupper for sortbælter hhv. -30 og -40. De øvrige finaleplaceringer blev leveret af følgende: Thomas Purup indv., Sarah Therkelsen, Kamille Wenneberg, Emil Wenneberg, Sarah Therkelsen & Anders Leth i mix, Jonas Rud, Amalie Benfeldt indv., Magnus Nøhr, Benjamin Bomberg, Alberte Frandsen og Kasper Kjeldsen.